NAJBRŽI MINI

HARDCORE MINI COOPER JCW GP OD 306 KS OSVANUO NA FACEBOOKU Slučajno snimljen u Münchenu na parkiralištu

 
 Facebook

MINI već neko vrijeme plasira „teasere” novog modela JCW GP, no čini se kako je iznenađenje pokvario radoznali fotograf na parkingu u njihovoj središnjici u Münchenu.

Naime, internetom su počele kružiti slike koje otkrivaju sve detalje novog JCW GP-a.

Riječ je o najsnažnijem Cooper modelu koji ispod poklopca skriva 2,0-litreni četverocilindraš s 306 KS uz 450 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-stupanjskom automatikom.

Vizualno su GP modeli uvijek bili poznati po posebnim aerodinamičnim dodacima i upadljivim kombinacijama boja.

Facebook

Foto: Facebook

Tako i nova generacija modela koji će biti ograničen na samo 3000 primjeraka donosi zanimljive detalje poput masivnog stražnjeg spojlera i proširenja na karoseriji! Sada je jasno kako će službena boja biti siva, a crveni detalji ističu se na prednjem dijelu te vratima.

Facebook

Ovdje je riječ o pravoj „hardcore” verziji koja umjesto stražnje klupe ima roll bar.

Unutrašnjost je u većini ostalih elemenata slična onoj u „običnom” JCW-u, no treba spomenuti kako je drugačija instrumentna ploča koja više nije analogna već digitalna.

Ono što se još zna je da je ovaj model Ring odvozio za manje od 8 minuta (spominje se vrijeme od 7:55 no za potvrdu ćemo ipak pričekati). Prvi primjerci bit će isporučeni početkom iduće godine, pa se službena premijera očekuje krajem listopada na salonu automobila u Los Angelesu.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:23