POVIJESNA POBJEDA NA FILMU

IDUĆEG LJETA U KINA STIŽE FILM O POVIJESNOJ POBJEDI FORDA GT40 na 24 sata Le Mansa. Legendarnog Carrolla Shelbyja igrat će Matt Damon

 
 Getty Images

Ljubitelji filmova automobilske tematike uskoro će ponovo doći na svoje. Idućeg ljeta kako piše Variety, naime, u kina stiže film snimljen prema istinitom događaju koji dobro pamte oktanoglavci diljem svijeta, a to je čuvena trostruka pobjeda Forda s modelom GT40 1966. godine, nakon šestogodišnje dominacije Ferrarija na čuvenoj utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa.

Getty Images

Film će biti fokusiran na događaje koji su prethodili tom povijesnom Fordovom trijumfu, dakle na događaje vezane uz stvaranje trkaćeg Forda GT40. Film snima James Mangold, redatelj filmova poput U 3:10 za Yumu i Logana pa ne treba sumnjati kako će i film o dvoboju Forda i Ferrarija pod njegovom redateljskom palicom biti sjajno režirano djelo.

Glavne uloge namijenjene su Mattu Damonu i Christianu Baleu koji bi trebali igrati konstruktora Carrolla Shelbyja i vozača Kena Milesa koji su s trkaćim modelom GT40 stvorili sve preduvjete za Fordov trijumf na legendarnoj francuskoj pisti. Naziv filma zasad još nije poznat, a radni je naslov Ford vs. Ferrari. Jedva čekamo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:20