FOTO, VIDEO

IKONA U NOVOM ODIJELU: Lancia Delta Futurista moderna je vizija kultnog modela s cijenom od 300 tisuća eura!

 
 Automobili Amos

Lancia Delta zauzima posebno mjesto u srcu ljubitelja talijanskih automobila. Model koji je harao stazama relija 80-ih godina u današnje vrijeme ima itekako opravdan status legende, a limitirane cestovne izvedbe sad već klasičnih reli automobila cijenjena su roba na tržištu klasika, pa stoga ne čudi da na aukcijama vrlo brzo pronalaze nove vlasnike unatoč visokim cijenama. A sada je došao red na nasljednika! Doduše, "novi" model ne potpisuje FCA grupa, nego mala talijanska kompanija Automobili Amos čiji je osnivač trkaći vozač Eugenio Amos. Službeno ime automobila je Automobili Amos Lancia Delta Futurista, a ovaj "restomod" projekt bit će prikazan javnosti na Grand Basel salonu ovaj vikend (6-9. kolovoza).

Delta Futurista pritom je značajno izmijenjena u odnosu na klasičnu Deltu: automobil ima širu, ručno izrađenu aluminijsku karoseriju lakiranu u posebnu "Verde Brinzio" zelenu boju, karbonski poklopac motora, a ispod njega se nalazi kompletno uređen motor iz Delta Integrale 16v (koja je poslužila kao automobil "donor") koji sada broji 330 KS. Kada tome pridodamo olakšanu karoseriju (automobil teži 1250 kg), jasno je kako će ovaj moderni klasik vozaču izmamiti osmjeh na lice i pružiti mu pravi užitak u vožnji. Unutrašnjost je također uređena i to po uzoru na Deltu S4 Stradale koja je harala reli Grupom B.

Foto: Automobili Amos

Kao što možete vidjeti sa slika, unatoč brojnim promjenama, Delta Futurista ipak je zadržala legendarni oblik originalne Delte što je cijelo vrijeme i bio cilj Eugenia Amosa koji se odlučio za Deltu jer je to automobil uz koji se sa svojih sedam godina prvi put i zaljubio u svijet automobila.

"Ovaj automobil mi puno znači. On predstavlja moju romantičnu viziju u svijetu koji je previše sterilan, prebrz i površan. Ovaj automobil znači da sam imao dovoljno automobila, i kao klijent prije i kao proizvođač ", na prilično kritičan način je objasnio Amos. Pritom vjerujemo kako je aludirao na moderne sportske i supersportske automobile koji imaju 400-700 KS, ali su pritom "sterilni", nemaju dušu...A da ova Delta ima dušu složit će se većina, no postoji jedan "mali problem", a to je cijena. Naime, cijena ove jedinstvene moderne Delte iznosi 300 tisuća eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:21