FOTO, VIDEO

INFINITI I RENAULT SPORT F1 tim udružili snage: Project Black S broji 571 KS, a opremljen je i KERS sustavom!

 
 Infiniti

Infiniti je na svom štandu u Parizu pokazao zanimljiv koncept koji izgleda više kao serijski model nego kakva vizija budućnosti. Službenog imena Project Black S, riječ je o modelu na čijem je razvoju uz Infiniti sudjelovao i Renault Sport Formula One Team koji na ovaj način isprobava kako se tehnologija iz F1 može prenijeti na cestovni automobil. Tako se za pogon koristi kombinacija 3,0-litrenog V6 motora i KERS sustava iz Formule 1 čime ukupna snaga raste na 571 KS! Iako proizvođač nije potvrdio vremena o ubrzanju, pretpostavlja se kako Project Black S do stotke juri ispod 4 sekunde.

Foto: Infiniti

Za zaustavljanje se brinu karbon-keramičke kočnice, a automobil ima i tvrđi ovjes. Vozaču su na raspolaganju tri različita načina vožnje, a električni motor radi različito ovisno o odabiru. Automobil je lakiran u boje kao i bolid Renault Sport F1 tima što mu garantira atraktivnost.

Hibridni sustav dodao je dodatnih 200 kg, pa su inženjeri morali na različite načine smanjiti ukupnu masu. Tako je velik dio dijelova karoserije izrađen od karbona, a iz unutrašnjosti su izvađena stražnja sjedala. U Infinitiju ističu kako ovim modelom istražuju mogućnosti plasiranja novog modela koji bi se pozicionirao iznad Red Sport-a 400. Na taj način stvorili bi ozbiljnog suparnika modelima poput Audija RS5, Mercedesa C63 AMG i BMW-a M4...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:02