TUNING

Istinski sleeper koji će na autocesti ubiti razvikanije sportaše

O.CT tuning nudi povećanje snage na čak 450 KS, a vizualno auto ostaje isti kao "obični" R model
 O.CT tuning

Volkswagen Golf R sa 300 KS svojim vlasnicima nudi impresivne performanse uz koje se bez većih problema nosi sa većinom konkurentskih modela.

Ipak, uvijek postoje ljudi kojima ni to nije dovoljno. Tu uskače O.CT tuning, njemačka kompanija koja nudi doradu motora za Golf R.

U ponudi su 4 opcije tuninga motora. Prva opcija je optimizacija motora sa 300 KS na 370 KS, druga i treća opcija su još su žešče, sa serijskih 300 KS dižu snagu na 378 KS, odnosno 395 KS. I dok će velika većina sa ovim biti i više nego zadovoljna, za najzahtevnije tu je četvrta, najjača opcija tuninga koja diže snagu na nevjerovatnih 450 KS. Osim tuninga motora, tu je dosta popratnih dorada kao što se novi usis zraka, novi ispušni sustav te modificirani turbo, a DSG mjenjač dodatno je poboljšan zahvaljujući novom softveru koju omogućava još brže izmjene.

Ono što je zanimljivo je da, osim novih većih naplataka, ostatak auto vizualno nije mjenjan, te (ako izuzmemo 4 aupuha od iza) izgleda prilično "pitomo", tako da će vlasnici superuatomobila sigurno biti u šoku kada shvate da ovaj Golf ubrzava gotovo isto ako ne i brže od njihovih jurilica...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:56