RUŠI SVE GRANICE

JAPAN POWER: Civic od 1850 KS i 560 tisuća kilometara na leđima najbrži je auto sa prednjim pogonom. 402 metra prelazi za 7,6 sekundi!

Impresivno prerađen Civic star je 20 godina, a snaga 2,0-litrenog motora podignuta je na potpuno novu razinu. Pogledajte što može
 SpeedFactory

Kompanija SpeedFactory Racing iz Tacome predstavila je jednu od najluđih prerada koje smo ikad vidjeli. Riječ je o 20 godina staroj Hondi Civic koja na "svojim leđima" ima već 560 tisuća kilometara. Pretpostavljamo kako je 2,0-litreni motor ipak nov, ali činjenica da je šasija i vjerojatno još jedan dio dijelova ipak broji 20 godina. Spomenuti motor ojačan je enormno velikim turbo punjačem, budući da je snaga podignuta na čak 1850 KS.

Kako bi otklonili sumnje u ove brojke, iz kompanije su odlučili dovesti ovaj Civic sa prednjim pogonom na utrku ubrzanja. Rezultati su impresivni. Dionicu od 402 metra prelazi za samo 7,6 sekundi i pritom postiže brzinu od 323 km/h. Time je postala najbrži auto sa prednjim pogonom koji ima serijsku šasiju. U videu se vidi kako je pobijedila protivnike poput Pontiaca Firebirda i Nissana 240 SX. Ono što se može zamijetiti je da u samom startu ipak malo kaska, ali vrlo brzo sustiže protivnike i uvjerljivo pobjeđuje... U svakom slučaju, svaka čast dečkima iz SpeedFactory Racinga na trudu koji su uložili u ovaj ludi Civic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:56