NEVJEROJATAN ZAKON

JOŠ JE KOD NAS I DOBRO: PREDSJEDNIK TURKMENISTANA zabranio crne automobile! Počele prve zapljene, "Lakirajte ih u bijelo ako ih želite nazad!"

 
 Fi Exhaust

U svijetu postoji mnoštvo čudnih zakona i propisa, a ovaj svakako spada u jedan od najbizarnijih. Naime, u Turkmenistanu je na snagu stupio zakon kojim se zabranjuju crni automobili na cestama. Razlog? Želja ekscentričnog predsjednika Gurbangulija Berdimuhamedova. On je naime već 2015. godine zabranio uvoz crnih automobila, a sada je nadopunio tu odredbu i svi crni automobili na cestu su zabranjeni. Uz to, već od prije je zabranjeno zatamnjivati stakla. Vlasti su u glavnom gradu Ashgabatu počeli sa zapljenama crnih automobila.

YouTube

Kako bi dobili svoja vozila nazad, vlasnici moraju prelakirati svoje limene ljubimce u bijelu boju (budući da je to omiljena boja ekscentričnog predsjednika). Da stvar bude gora po vlasnike, radione su udvostručile cijene za lakiranje automobila! Druga opcija je obljepljivanje u folije, no ne znamo ima li u Turkmenistanu radiona koje imaju iskustva u tom poslu. U svakom slučaju, vlasnicima crnih automobila ova odredba će zadati glavobolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:38