FOTO, VIDEO

KAKVO OTKRIĆE: Na napuštenom imanju u Francuskoj pronađeno 80-ak legendarnih modela, Lamborghini Miura na aukciji odmah prodana za 560 tisuća eura!

 Interencheres

Nedavno smo pisali o top 20 izgubljenih ili zaboravljenih automobila po štagljevima i otpadnima koji su nalaznike učinili milijunašima (više o tome pročitajte ovdje), a nedavni slučaj iz Francuske također bi mogao biti uvršten na našu listu. Naime, na skladištu i okolnim imanjima u Francuskoj pronađena je kolekcija od 81 automobila. Najimpresivniji model na popisu je Lamborghini Miura P400 iz 1968. godine, 118. proizvedeni primjerak koja na brojčaniku ima popriličnih 77.886 kilometara što znači da je prije odlaska "u mirovinu" i pošteno vožen.

Foto: Interencheres

Priča je sljedeća: nakon smrti vlasnika Henryja Ruggierija, njegova obitelj angažirala je aukcijsku kuću Interencheres za prodaju imanja, no tada je tim došao do ovog otkrića. Automobili su pronađeni na različitim lokacijama unutar velikog imanja, a zanimljivo kako je većinu primjeraka namjerno "sakrio" bez nekog dijela potrebnog za vožnju (primjerice kotači i sl.) kako bi bili sigurniji.

Interencheres

Među pronađenim primjercima ističu se: Jaguar E-Type, C3 Corvette, Lancia Flaminia, Alfa Romeo 90, Lincoln Continental, Jaguar XJ, Porsche 356 "Pre-A", niz Citroena i Peugeota...

Interencheres

Odmah je održana aukcija u Tarbesu u Francuskoj, automobili su se nudili u stanju u kakvom su pronađeni. Najskuplja je očekivano bila Miura za koju je kupac platio čak 560.000 eura!

Interencheres

Za Jaguar E-Type novi vlasnik keširao 99 tisuća eura, dok je spomenuti Porsche 356 Pre-A prodan je za 48.000 eura. Iako su automobili u prilično lošem stanju, sigurni smo kako će uz trud i novac biti dovedeni u svoje prvobitno stanje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:13