KONCEPT

KAO STVOREN ZA PUTOVANJE NA KRAJ SVIJETA: Peugeot Boxer složen kao za Dakar, s 4X4 pogonom, povišenom podnicom i dizelskih 165 KS zove na avanture

 

Peugeot je ovaj vikend na Salonu vozila za slobodno vrijeme koji se održava u Bourgetu predstavio Boxer 4X4 Concept.

Riječ je o vozilu namijenjenom za istraživanje svih terena, koje raspolaže Dangel pogonom na sve kotače, specifičnim gumama, a za prolaske po neprohodnom terenu povećana je udaljenost podnice od tla (30 mm viši naprijed i 50 mm straga).

Foto: Peugeot

Za pogon se brine Peugeotov dizelski BlueHDi sa 165 KS i 370 Nm okretnog momenta uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Za bezbrižno putovanje brine s navigacijski sustav prilagođen za ovaj model koji vozača upozorava na uske prolaze, ceste i mostove preko kojih nije moguće proći i usmjerava na alternativne pravce.

U unutrašnjosti putnici na raspolaganju imaju površinu od 10 m2 u koju se mogu smjestiti tri osobe. Jasno, mislilo se i o aktivnostima kada se ne putuje, pa tako Boxer 4x4 posjeduje i električni bicikl s potpisom Peugeota, kao i kanu smješten na krovu.

Dakle, ljubitelji aktivnosti u prirodi doći će na svoje, a upravo za je za njih ovaj model i napravljen. Naravno, riječ je o konceptu, no vjerujemo kako će u Peugeotu odlučiti predstaviti i serijsku izvedbu, barem u sličnom obliku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:05