ŠPANJOLSKI SLEEPER

KARAVAN KOJI JURI 309 KM/H: ABT doradio Seat Leon ST Cupru - snaga 2,0-litrenog motora povećana na 370 KS uz 460 Nm okretnog momenta!

 
 ABT

Iako ABT tuning najčešće vežemo uz Audi i Volkswagen modele, novi projekt njemačke tuning kuće vezan je uz Seat Leon ST Cupru. Serijska izvedba vrućeg španjolskog kompakta ispod poklopca skriva 2,0-litreni motor od 300 KS, a snaga je sada povećana na 370 KS uz 460 Nm okretnog momenta (80 Nm više od serijske izvedbe).

Povećanje snage rezultat je optimizacije motora i novog ispušnog sustava. Seat Leon tako praktički ulazi u teritorij sportskih i supersportskih automobila. Ubrzanje do stotke traje 5,4 sekunde, a još je impresivniji podatak kako ovaj karavan ne staje sve do krajnjih 309 km/h!

Model sa slika ima novi set aluminijskih naplataka, a u ABT-u ističu kako će kupci moći odabrati i vizualne dodatke. Dostupne su i gevinde uz koje se automobil bolje vozi, ali i izgleda agresivnije. Ipak, i dalje ne izgleda kao da ima 370 KS i juri 309 km/h, što znači da će biti pravi sleeper na cesti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:17