BAVARSKE SPORTSKE LIMUZINE

KOJI VAM JE DRAŽI? Pogledajte utrku tri generacije BMW-a M5!

 
 Youtube screenshot DSC OFF

BMW M5 zauzima posebno mjesto u srcu svakog ljubitelja bavarske marke. Otkad se prva generacija kodnog imena E28 pojavila još 80-ih, mnogi smatraju da je BMW oduvijek bio kralj klase sportskih limuzina. Danas, 34 godine kasnije, nova, šesta generacija možda više nema stražnji pogon, no zato impresionira performansama i pojavom, a po potrebi se može uključiti „drift mode”s kojim se snaga prenosi na stražnje kotače.

Ipak, ostaje pitanje – koja je generacija bila „najlegendarnija”? Na to je pokušala odgovoriti ekipa s ruskog YouTube kanala DSC OFF koja, kako im i sam naziv govori, voli voziti po boku. Oni su uspjeli skupiti tri različite generacije bavarskog jurišnika – E34, drugu generaciju koja je predstavljena 1988. godine, zatim impresivni E60 koji ispod poklopca skriva V10 motor kao i novi F90 s V8 twin-turbo motorom. U videu možete uživati u čak 42 minute akcije s ovim modelima, a kao šlag na tortu Rusi su napravili utrku ubrzanja koju možete pogledati na 34:50 minuti:

Iako je ishod bio unaprijed poznat, ostaje ono pitanje – koja generacija vam se najviše uvukla pod kožu? Odgovore podijelite s nama u komentarima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:41