FOTO, VIDEO

KOLEKCIJA IZ SNOVA: KVARTET MERCEDESA AMG BLACK SERIES na prodaju za milijun dolara!

Iznimno rijetki Mercedesovi modeli CLK 63 AMG Black Series, SLS AMG Black Series, SL 65 AMG Black Series i C 63 AMG Coupe Black Series idući će se mjesec naći na aukciji. Iz aukcijske kuće Mecum napominju kako se prodaju "u komadu", a očekuje se početna cijena od oko milijun dolara budući da svi zajedno imaju tek nešto više od 2000 prevaljenih kilometara...
 Mecum Auctions

Oznaka Black Series označava pojačane, olakšane i dorađene verzije ionako snažnih AMG modela. A upravo će Black Series modeli biti glavne zvijezde aukcije koja će se održati na Floridi idući mjesec. Sva četiri AMG Black Series modela prodaju se u komadu, a iz aukcijske kuće Mecum koja je zadužena za prodaju očekuju kako će cijena za ovu kolekciju iz snova biti oko milijun dolara.

Foto: Mecum Auctions

Pa krenimo redom, prvi automobil u ponudi je CLK 63 Black Series iz 2008. godine. Riječ je o primjerku koji ispod poklopca skriva 6,2-litreni V8 motor od 500 KS. Osim što je iznimno brz, ovaj primjerak napucan je opremom pa će tako budući vlasnik moći koristiti funkcije poput grijanih retrovizora, Harman Kardon glazbenog sustava, i navigacije.

Slijedi ga SL 65 AMG Black Series iz 2009. godine, monstrum sa V12 motorom od 670 KS koji je uz to čak 250 kg lakši od "obične" AMG izvedbe. To mu omogućuje impresivno ubrzanje do stotke za 3,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 320 km/h. Na brojčaniku stoji tek 1070 kilometara, što znači da je vlasnik s njim godišnje prevaljivao tek nešto više od 100 kilometara...

U kolekciji se nalazi i C 63 Coupe AMG Black Series od 517 KS iz 2012. godine koji također nije korišten budući da je dosad prešao samo 255 kilometara. Kao šlag na tortu dolazi posljednji u nizu: SLS AMG Black Series. Verzija koja broji čak 631 KS u odnosu na "obični" AMG ima 70 kg manje što je postignuto upotrebom karbona. Ovaj monstrum do stotke sprinta za 3,5 sekundi, a uz agresivan dizajn ističe se i prodornim zvukom iz ispušnog sustava izrađenog od titana. Na brojčaniku ovog primjerka stoji tek 384 kilometara. Sva četiri navedena modela crne su boje i na slikama izgledaju iznimno očuvano, a to potvrđuju i kilometri. Sva četiri primjerka zajedno imaju samo 2069 kilometara, a mi se pitamo kako se vlasnik uspio suzdržati od vožnje ovih monstruma...Budući vlasnik svakako će se usrećiti s novim jurilicama, a pratit ćemo koliku će cijenu ova kolekcija na kraju postići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:27