CIJENE IM IDU U NEBO

KOLEKCIONARI KEŠIRALI 18,7 MILIJUNA EURA na aukciji u Essenu i potvrdili kako su kultni modeli najbolja investicija - evo koji su modeli najtraženiji!

 
 RM Sotheby's

Ovaj vikend u Essenu je održana Techno Classica, najveća izložba starodobnih automobila i prateće industrije ove godine, a aukcijska kuća RM Sotheby's održala je aukciju s nekim od kultnih modela koji su očekivano postigli nevjerojatne iznose. Tako su kolekcionari keširali ukupno 18,7 milijuna eura za 197 ponuđenih vozila. Zanimljivo je i kako su kupci došli iz 46 različitih zemalja što potvrđuje kako su ovi kultni modeli privukli mnogo pažnje. Najskuplji model pritom je prodan za čak 2,25 milijuna eura!

RM Sotheby's

Riječ je o Mercedesu 540 K Cabriolet A iz 1937. godine koji je dosad bio dio kolekcije anonimnog vlasnika u Švicarskoj, a na kojem je odrađena kompletna restauracija . Drugo mjesto zauzela je kultna Lancia Delta S4 Stradale iz 1985. godine sa samo 2200 kilometara na brojčaniku za koju je kupac keširao nešto više od milijun eura, dvostruko više od očekivanja.

RM Sotheby's

Slijede Mercedes 300 SL Roadster koji je prodan za 893,750 eura te Lancia 037 Rally Stradale s tek 3500 kilometara koja je prodana po cijeni od 770 tisuća eura.

RM Sotheby's

To je, baš kao što je to slučaj s Deltom S4 Stradale, čak dvostruko više od očekivane cijene, što znači da su kolekcionari itekako spremni platiti visoke iznose za kultne modele koji su u odličnom stanju. Pogledajte listu deset najskupljih iz Essena:

Od ostalih modela ističe se Mercedes 560 SEC AMG 6.0 „Wide-Body” koji je na kraju prodan za 149,500 eura. Među kolekcionarima je sve popularniji i Land Rover Range Rover iz 1992. godine koji je također nadmašio očekivanja te je prodan po cijeni od 40,250 eura. Veliki interes bio je i za Mercedes 500 SEC AMG 5.4 „Wide-Body” iz 1984. godine za kojeg se nadmetalo nekoliko kolekcionara, a najuspješniji je na kraju keširao 161 tisuću eura.

„Iznimno smo zadovoljni našom prvom aukcijom u Njemačkoj i zahvalni smo na toploj dobrodošlici. Ovo je jedna od najuspješnijih aukcija održanih u Njemačkoj i smatramo da će ovo tržište biti iznimno bitno u našem rastu i veselimo se povratku sljedeće godine”, izjavili su nakon uspješnog vikenda iz RM Sotheby's-a. Ova aukcija još jednom je pokazala kako se važnim modelima, oldtimerima i modernim klasicima u dobrom stanju cijene vrtoglavu dižu te isti predstavljaju odlično ulaganje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:22