JEDINSTVENI PRIMJERAK

KONKURENCIJA ZA MERCEDESOVU X-KLASU: Ovo je BMW-ov pick-up baziran na modelu X7!

 
 BMW

Da, BMW je odlučio predstaviti pick up model temeljen na modelu X7. Kao što možete vidjeti sa slika, na prednjem dijelu izgleda identično kao bavarski XXL SUV, dok na stražnjem dijelu izgleda kao klasični pick-up. Ovaj model mogao bi se boriti za kupce sa Mercedesovom X-klasom, no zasad to ipak neće biti slučaj budući da je ovdje riječ o jedinstvenom primjerku kojeg su dizajnirali pripravnici u BMW-ovom razvojnom centru u Münchenu.

Razvijen je i proizveden isključivo „za pokazivanje” povodom obilježavanja dana BMW moto divizije. U odnosu na X7 na kojem je baziran, ovaj model je 10 cm duži, ali i 200 kg lakši. Na stražnjem dijelu uspio je stati i impresivni motocikl F 850 GS.

Ispod poklopca se skriva 340 KS snažan benzinac iz modela X7 xDrive40i, a cijeli projekt izrade ovog pick up modela trebalo je čak 10 mjeseci, što znači da je sami posao započeo mjesec dana prije nego što je novi X7 uopće pokazan javnosti. Ostaje pitanje – treba li BMW dodatno povećati broj modela u X obitelji i kupcima ponuditi i jedan ovakav pick up?

BMW

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:58