JEDAN OD SAMO 600 PROIZVEDENIH

KULTNI RENAULT 5 Turbo na aukciji – procjenjuje se da će novi vlasnik keširati čak 130 tisuća eura za francusku jurilicu!

 
 RM Sotheby's

Renault 5 Turbo kultni je model čija vrijednost raste iz dana u dan, a to najbolje dokazuju aukcije na kojima se kolekcionari nadmeću sa svojim izdašnim ponudama. A to će se dogoditi i krajem ovog mjeseca u Villi Erba na aukciji koju će voditi poznata aukcijska kuća RM Sotheby's.

Foto: RM Sotheby's

Model koji se nudi iznimno je očuvan, ima niskih 84 tisuće kilometara na brojčaniku, a cijeli „životni vijek” proveo je u jednoj francuskoj obitelji. Naravno, osim očuvanosti, posebnim ga čini i činjenica kako ima 160 KS snažan središnje postavljen 1,4-litreni motor, stražnji pogon i proširenu karoseriju. Izazvao je pravu pomutnju kada je predstavljen 1980. godine na sajmu u Belgiji, a u to je vrijeme bio i najsnažniji francuski automobil. Visokoj cijeni danas pridonosi i činjenica kako je proizvedeno tek 600 primjeraka ovog „hot hatcha”.

Konkretan model lakiran je u atraktivnu „Olympe” plavu boju, a u unutrašnjosti se ističu sportska sjedala od crvene kože. Cijena? Budući da se na ovoj aukciji očekuju mnogi poznati kolekcionari, vjerujemo kako će nadmetanja biti, pa RM Sotheby's procjenjuje kako bi se mogao prodati za čak 130 tisuća eura!

Foto: RM Sotheby's

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:57