STIGAO NASLJEDNIK

LAKŠI, BRŽI I SKUPLJI: Shelby predstavio Series 2 s cijenom od čak 850 tisuća dolara!

 
 Shelby

Sjećate li se Shelbyjevog modela Series 1 koji je predstavljen prije gotovo dva desetljeća? Shelby je sada odlučio predstaviti Series 2, svojevrsnog nasljednika koji predstavlja "evoluciju" u odnosu na originalni model. Series 2 nastao je kao plod suradnje kompanije Shelby i Wingard Motorsports. A priča kreće ovako: Wingard Motorsports je od Shelbyja otkupio sve preostale komponente za proizvodnju modela Series 1. Dakle, Series 2 vozit će se na istoj platformi kao i prethodnik, a novost su novi materijali koji će biti korišteni u proizvodnji. Zbog upotrebe karbona i aluminija Series 2 bit će 12 posto lakši od svog prethodnika. Osim toga, kupci će moći birati žele li aluminijsku ili karbonsku karoseriju. Svi modeli dolazit će s naprednim ovjesom i unaprijeđenim kočionim sustavom. Kao što možete vidjeti sa slika, automobil izgleda prilično slično kao i prethodnik što je dobra stvar.

Shelby

Novost su 19-inčni naplaci koji dolaze upareni s Michelin Cup 2 gumama. Kupci će moći birati između nekoliko motora koje će opskrbiti Shelby. Iako nije precizirano koliko će imati KS, u kompaniji ističu kako će najjača verzija imati više od 800 KS! Veliki je to napredak u odnosu na prošlu izvedbu koja se nudila sa 4,0-litrenim V8 motorom od 324 KS, odnosno 466 KS sa superchargerom. "Iako se Series 2 bazira na modelu Series 1, riječ je o puno naprednijem automobilu koji spaja klasični dizajn i modernu tehnologiju uz koju ovaj model ulazi u teritorij superautomobila. Riječ je o idealnom automobilu za kolekcionare i entuzijaste koji u svojoj garaži žele imati ekskluzivni vozački automobil", izjavio je Gary Petterson iz Shelbyja.

Shelby

Prema prvim navodima, Series 2 će se proizvoditi prema posebnim narudžbama kupaca, a za izradu jednog modela trebat će čak godina dana. Upravo zbog toga proizvest će se samo četiri primjerka, pa potencijalni kupci moraju biti brzi ako žele ovaj poseban model u svojoj garaži. A pritom će morati posegnuti duboko u svoj džep, budući da cijene verzije sa aluminijskom karoserijom iznosi 850 tisuća dolara!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:29