VIDEO

LANCIA DELTA S4 U AKCIJI po ulicama Los Angelesa: poznati voditelj provozao kultni model s 550 KS!

 
 Youtube screenshot Jay Leno's Garage

Poznati američki TV voditelj i komičar Jay Leno u novoj je epizodi svoje emisije Jay Leno's Garage na YouTubeu ugostio dva legendarna modela – Lanciju Deltu S4 iz 1986. godine te Fiat 131 Abarth iz 1978. godine. Zanimljivo je da su oba modela u vlasništvu kolekcionara Johna Championa, a Leno se odlučio pobliže upoznati s ovim kultnim modelima, a sve je naravno zabilježio kamerom.

Krenimo od kultne Delte S4 koja ispod poklopca skriva 1,8-litreni četverocilindrični motor ukupne snage od čak 550 KS. Snaga se preko 5-stupanjskog ručnog mjenjača prenosi na sve kotače, a u Martini bojama na ulicama Los Angelesa izgleda impresivno. Osmjeh na licu Jay Lena koji je u životu stvarno provozao stotine supersportskih i rijetkih automobila dovoljno govori o kakvom je ovdje monstrumu riječ. Za potpuni doživljaj pojačajte zvučnike i poslušajte kako izgleda vožnja u Delti S4:

Na videu se pojavljuje i već spomenuti Fiat 131 Abarth u besprijekornom stanju koji je prilikom restauracije dobio 2,0-litreni atmosferski motor snage 275 KS. Ipak, moramo priznati kako mu je Lancia „ukrala show”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:21