TUNING

LJUBITELJI DIZELSKIH KARAVANA ODŠEVLJENI: ABT napucao novi Audi S6 na 384 KS uz 760 Nm okretnog momenta!

 
 ABT

Audi je novi S6 predstavio u dizelskom izdanju, pa se tako ispod poklopca skriva 3,0-litreni V6 TDI snage 350 KS. Do stotke S6 TDI juri za 5,1 sekundu, a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. To su sasvim solidne brojke, no u ABT-u već nude prve dorade za sve one koji žele još snage. Tako uz optimizaciju motora snaga raste na 384 KS uz visokih 760 Nm okretnog momenta. To je dovoljno za jurnjavu do stotke u 4,9 sekundi, dvije desetinke bolje od serijske izvedbe.

Foto: ABT

Kako to obično biva sa ABT-om, dotaknuli su se i vizualnih promjena ali nisu pretjerivali. Tako su dostupni novi odbojnici i pragovi, a sav krom zamijenjen je sjajno crnim elementima. Naravno, tu su i dobro poznati 21-inčni ABT aluminijski naplaci koji dolaze u različitim bojama, no s obzirom na ostatak automobila najbolje mu „stoje” u sjajno crnoj varijanti.

Nažalost čini se kako nema nikavih promjena po pitanju potpuno lažnih nastavaka ispušnog sustava koji su, iako na slici izgedaju kao pravi, potpuni lažnjaci montirani na plastični dio. U unutrašnjosti se nude novi materijali i personalizacija, a prilikom otvaranja vrata na asfaltu se projicira znak ABT-a.

Za sve one kojima ovo i dalje izgleda odveć „pitomo” ABT će uskoro ponuditi i cijeli aero paket...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:33