NEOBIČAN POTHVAT

Lov na svjetski rekord od Rusije do Portugala za osam dana

Rainer Zietlow zajedno sa svojim timom namjerava put od 15,200 km prijeći za osam dana
 Rainer Zietlow

Ovo spektakularno putovanje započet će 30. lipnja u Rusiji. Startna točka je Magadan, najistočniji grad azijskog kontinenta do kojeg je moguće doći autom. Put završava u glavnom gradu Portugala- Lisabonu. RIječ je o 15,200 km dugoj dionici, a kako bi oborili svjetski rekord Zietlow i njegova ekipa moraju ga prijeći za manje od osam i pol dana.

Na putu ih čeka mnoštvo izazova, a među većima je svakako autocesta Kolyma. Riječ je o 3000 km dugoj dionici koja je velikim dijelom neasfaltirana. Za ovo putovanje koristit će modificirani Volkswagen Touareg, a bit će opremljeni sa Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure gumama s kevlarom te Wrangler HP All weather gumama koje će im pomoći u savladavanju ekstremnih uvjeta vožnje te za lakše savladavanje različitih terena i promjena vremenskih uvjeta.

Inače ovo je jedno u nizu pothvata Rainera Zietlowa, a na ovom putovanju proći će kroz sedam država: Rusiju, Bjelorusiju, Poljsku, Njemačku, Francusku, Španjolsku i Portugal. Zietlow će sredstva prikupljena na putu pokloniti SOS selu u Bjelorusiji.

Putovanje možete pratiti na službenim stranicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:57