EKSTREMNI TUNING

MANHARTOV BMW M2 sa 630 KS snažniji od Lamborghinija Huracana!

Njemački tuner smatra kako serijskih 370 KS nije dovoljno, pa su nizom dorada povećali snagu i dodali mnoštvo karbonskih elemenata
 Manhart

BMW M2 prema riječima mnogih predstavlja jedan od najzabavnijih automobila za vožnju. Ispod poklopca nalazi se 3,0-litreni redni šestak snage 370 KS što je i više nego dovoljno za zabavu i brzu vožnju po trkaćoj stazi u što smo se i mi uvjerili na Hungaroringu. Ipak, u Manhartu smatraju da serijskih 370 KS jednostavno nije dovoljno za neke entuzijaste, pa su stoga predstavili prilično ekstreman tuning.

Foto: Manhart

Snaga je povećana za čak 260 KS pa Manhartov M2 razvija čak 630 KS uz 750 Nm okretnog momenta. Tako Manhart M2 ima više KS od primjerice Lamborghinija Huracana. Ove brojke postignute su uz pomoć dorađenog turba, optimizacije motora i ugradnje novog ispušnog sustava. Njemački tuner poboljšao je i kočnice, a ugrađene su i KW gevinde za bolje držanje. Od vizualnih dorada tu je mnoštvo aero dodataka izrađenih od karbona. Ipak, najupečatljiviji dio je veliki karbonski spojler straga.

Standardni M naplatci zamijenjeni su Manhartovim 19-inčnim naplatcima na koje su ugrađene Michelin Cup 2 gume dimenzija 255/35 naprijed, odnosno 285/30 straga. Auto dolazi u upadljivoj zlatnoj boji, a u unutrašnjosti se uz alkantaru i kožu ističe zlatni konac koji se podudara s bojom karoserije. I za kraj, sjedala iz serijskog modela zamijenjena su Recaro školjkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:35