BIZARAN SLUČAJ

MJESECIMA POTKRADALA BMW-ov salon u kojem je radila: milijun ukradenih dolara potrošila na luksuzna putovanja i novi Ford Mustang!

 
 Vanessa Vence / Twitter / Facebook, Ford

Bizaran slučaj dolazi nam iz SAD-a, točnije iz savezne države Connecticut gdje je jedna zaposlenica BMW salona od svog poslodavca ukrala čak 1,1 milijun dolara! Vanessa Vence-Small je od listopada 2014. godine do lipnja 2017. godine napravila čak 65 transakcija za koje nije imala odobrenje. Uz to, potpisala je 28 čekova. Spomenutim transakcijama isplatila si je 904 tisuće dolara, dok je s čekovima plaćala određene usluge od različitih kompanija.

Na što je trošila silne novce? Na više stvari: prvom klasom letjela je na odmor u destinacije poput Havaja, Jamajke, Meksika i Australije, kupovala je markiranu robu i šminku. Renoviranje svoje kuće i uređenje okućnice plaćala je čekovima i gotovinom, a zanimljivo je kako je kupila i Ford Mustang za 50.000 dolara, iako su u salonu napomenuli kako je kao zaposlenica kompanije imala pogodnost korištenja luksuznih salonskih BMW modela.

Ford

Naravno, cijela stvar je otkrivena (čudi nas da je i trebalo tako dugo da se uoče nepravilnosti), a manipulatorici se ovih dana sudilo. "Vanessa je čak pokušavala glumiti heroja i govoriti nam o našim pogreškama u poslovanju i načinima na koji da ih ispravimo, dok je s druge strane koristila svaku priliku kako bi nas opljačkala", na sudu je izjavila direktorica salona Paula Callari.

"Bili smo zabrinuti za poslovne rezultate našeg salona koji nije ostvarivao profite koje je trebao ostvarivati. Otpustili smo mnoge ljude, mijenjali poslovne planove, no iz mjeseca u mjesec situacija se nije mijenjala, a nitko nije mogao otkriti zašto. Vanessa je uvijek predlagala dodatne mjere i uvjeravala me kako će se biti bolje krajem godine", objasnila je direktorica salona. Nama je pomalo nejasno kako financijski odjel nije shvatio gdje novci kompanije idu...Cijela priča završila je tako da je Vanessa dobila 30 mjeseci zatvora, a mora i vratiti sav novac koji je uzela, piše Autonews.

Sudac je presudu potkrijepio tvrdnjom kako je Vanessa krala zbog pohlepe i želje za skupim materijalnim stvarima i luskuznim životom (prema ugovoru je imala osiguran iznos od 150.000 dolara godišnje i korištenje službenog automobila). Uz to, prošla dva poslodavca otpustila su je također zbog sumnji u financijsku malverzaciju. Nakon presude vratila je 200 tisuća dolara (28.840 dolara dobila je kada je prodala Mustang), no čeka ju dug put do vraćanja preostalog iznosa. U svakom slučaju, ovakav glupi potez nikako joj se nije isplatio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:33