THOR

MONSTRUM S NAJVEĆIM MOTOROM NA SVIJETU: Ovaj obilato prerađen kamion snage 3974 KS potpuno legalan za registraciju prodan je za 12 milijuna dolara!

 
 Wolrdwide Auctioneers

Aukcijska kuća Worldwide Auctioneers prošli je tjedan na jednoj od svojih aukcija prodala ovaj nevjerojatan kamion i to po cijeni od 12 milijuna dolara!

Službenog imena Thor24, riječ je o najmonsutruoznijem kamionu svih vremena! Za razvoj su zaduženi Mike Harrah i njegovi prijatelji Tim Spinks i Paul Abram, koji su prolijevali znoj i suze i pritom potrošili 7 milijuna dolara kako bi stvorili ovu kreaciju.

Foto: Wolrdwide Auctioneers, Thor2471.com

Već sami pogled otkriva da je riječ o neviđenom monstrumu – za pogon se brinu dva V12 dizelska motora s čak 12 superchargera, čime ukupna snaga raste na 3974 KS. Obujam? 27,92 litre, što ga čini najvećim motorom ikad ugrađenim u neko vozilo registrirano za cestovnu upotrebu.

Cijeli projekt pritom je krenuo na bazi Peterbilta 359 iz 1979. godine, a krajnji rezultat je i više nego impresivan. Osim masivnog motora ovaj kamion se ističe mnoštvom kromiranih detalja, 12 nastavaka ispušnog sustava sa svake strane i neizostavnim „vatricama” na vratima.

Kreator Mike od milje ga naziva „svetom majkom metala”, a on i njegovi prijatelji s ovim projektom su zaradili i odličnu svotu novaca. Naime, na aukciji koja je održana u Saudijskoj Arabiji nepoznati je kupac keširao 12 milijuna dolara!

Pritom je kamion vidio samo na slikama, jer je transport bio odveć kompliciran, a nije bilo potvrde da će se kamion prodati. Novi vlasnik tako će moći uživati u monstrumu tek kada organizira transport, što sigurno neće biti lagan zadatak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:11