ULAZI U TERITORIJ SUPERAUTOMOBILA

MONSTRUOZNI BMW M2 Competition u režiji G-Powera razvija čak 680 KS i juri do 330 km/h!

 G-Power

G-Power je pripremio nešto posebno za BMW M2 Competition. I ne, ovo nije još jedan tuning u kojem je snaga povećana za nešto „sitno” KS, ovdje je riječ o pravom monstrumu. G-Power je naime odlučio modificirati turbopunjače, dodati novi ispušni sustav, napraviti optimizaciju motora i još nekoliko modifikacija s kojima snaga 3,0-litrenog twin-turbo motora raste sa serijskih 410 KS na čak 680 KS uz 860 Nm okretnog momenta! To je povećanje od 270 KS i 310 Nm!

Foto: G-Power

Ovim brojkama debelo nadilazi M3 i M4 (koji imaju isti motor), a brojke vezane uz ubrzanja i maksimalnu brzinu su impresivne. Do stotke ovaj monstrum tako juri za 3,2 sekunde i ne staje do krajnjih 330 km/h! To ga svrstava u teritorij superautomobila! Automobil ipak nije sleeper budući da su na već u startu agresivno dizajnirani M2 Competition nadodani masivni karbonski spojler, difuzor, novi nastavci ispušnog sustava i neizostavni G-Power zlatni naplaci. Koliko sve to košta? Oko 20 tisuća eura, što znači da će automobil biti jeftiniji od modela kojima može parirati po performansama. Naravno, s druge strane za te novce može se kupiti veći M4 koji će možda nekima biti "razumnija" opcija.

Objavljen je i službeni video u kojem je snaga dokazana na valjcima, a novi ispušni sustav, osim što se odlično čuje, povremeno i „riga” vatru:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:37