OBA IMAJU 306 ks

NA KOJEG BISTE SE KLADILI? Utrka BMW-a M135i i Mercedesa A35 AMG unatoč istoj snazi završila s jasnim pobjednikom!

 
 Archie Hamilton YouTube

Na papiru zvuči doista zanimljivo – novi BMW M135i protiv Mercedesa A35 AMG. Krenimo od brojki – bavarski jurišnik ispod poklopca skriva 2,0-litreni M-TwinPower Turbo motor snage 306 KS uz 450 Nm okretnog momenta, snaga se putem automatskog mjenjača prenosi na sve kotače.

S druge strane, za pogon Mercedesa A35 AMG zadužen je dvolitreni twin-scroll turbo benzinac od 306 KS i 400 Nm uparen sa 7-stupanjskim SpeedShift automatskim mjenjačem koji snagu prenosi također na sve kotače.

Dakle, obračun bi trebao biti zanimljiv i modeli bi kroz cijelu utrku ubrzanja trebali biti „bok uz bok”. Ipak, to nije tako, budući da je jedan model uvjerljivo dobio u svim pokušajima. Pogledajte i koji:

Dakle, pobjednik je – BMW. Unatoč istoj razini snage, čini se kako je veći moment kod BMW-a donio značajnu prednost, pa je tako u oba pokušaja s crte M135i uvjerljivo pobijedio, a ista stvar se dogodila i kada su vozači uzeli „leteći start”.

Ipak, treba napomenuti kako Mercedes za sve one koji žele još više snage u kompaktnoj klasi nudi model A45 AMG s 421 KS, dok BMW nažalost ne nudi ništa jače od izvedbe M135i kada je u pitanju ovaj model...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:00