ZABAVA ZA MILIJARDERE

NAJSKUPLJA PLUTAJUĆA GARAŽA NA SVIJETU: Na ovu megajahtu moguće je smjestiti niz automobila, a ima i vlastitu benzinsku postaju sa 7500 litara goriva!

 
 Clint Jenkins Photography / boatinternational.com

Ime Hodor mnoge će prvo asocirati na lika iz popularnije serije Game of Thrones, no u ovom slučaju riječ je o pravoj megajahti, odnosno „megatrajektu” iz snova. Za proizvodnju je zaslužna kompanija Incat Crowther, a riječ je o 66-metarskom plovilu baziranom na trajektu koja može prevoziti praktički sve što njezin vlasnik poželi. Da stvar bude bolja, Hodor je zamišljen kao svojevrsni „transporter” limenih ljubimaca i ostalih vozila, kao i helikoptera.

Vlasnik pritom koristi „glavnu” jahtu kao mjesto boravka, a Hodor služi kao pratnja. Budući da Hodor ima i sletište za helikopter, gosti mogu bez puno muke posjetiti grad ispred kojeg su se usidrili (ili ga razgledati iz zraka). Brod je trenutno usidren na Ibizi, a anonimni vlasnik pokazao je novinarima Boat Internationala što se sve krije u unutrašnjosti. Čak 9 jet ski-a, nekoliko Yamaha quadova, podmornica(!), motocikli...samo su dio voznog parka. Naravno, u unutrašnjost je moguće smjestiti i nekoliko automobila koji se zatim mogu koristiti u gradovima koji se posjećuju. U svakom slučaju može se reći kako je ovo najskuplja plutajuća garaža na svijetu koja pritom ima posadu od 20 članova koji se brinu da plovidba prođe u najbolje redu. I za kraj još jedan cool detalj – Hodor ima i svojevrsnu „benzinsku” - prostoriju sa spremnicima u koje stane 7500 litara goriva!

Clint Jenkins Photography / boatinternational.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:15