VIDEO

NAPREDAK KROZ TEHNIKU: Pogledajte može li novi Audi TTS pobijediti prvu generaciju modela R8 u utrci ubrzanja?

 
 CARWOW Youtube

Iz generacije u generaciju automobili sve više napreduju. Motori možda jesu manji, ali razvijaju više snagu, imaju bolji okretni moment, a o brzina automatskih mjenjača u današnje je vrijeme nevjerojatna. Kako taj napredak izgleda u praksi odlučio je provjeriti Mat Watson iz britanskog Carwowa, i to na primjeru Audija.

Pritom je, kako bi stvari bile zanimljivije, odlučio usporediti sportski automobil sa superautomobilom. Za predstavnika modernih sportaša odlučio je odabrati Audi TTS Roadster, model koji ispod poklopca skriva 2,0-litreni turbobenzinski motor snage 306 KS uparen s brzim S Tronic automatskim mjenjačem. S druge strane našao se Audi R8 V8 iz 2008. godine. Spomenuti model broji 422 KS, a motor je uparen s ručnim mjenjačem. Kako izgleda obračun? Prilično zanimljivo – pogledajte video:

Dakle, napredak je jasno vidljiv, budući da je u utrci ubrzanja TTS odnio pobjedu, ponajviše zahvaljujući brzom automatiku. Ipak, kod utrke iz vožnje R8 je ipak odnio pobjedu, no impresivno je vidjeti kako TTS može parirati superautomobilu iz 2008. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:03