OTVORENI MONSTRUM

NE POMAŽE NI TROVREMENSKI TAFT: BRABUS 900 ROCKET bez krova vozi do 350 km/h i pokvariti će i najpostojanije frizure

Obujam motora povećan je na 6,3 litre (serijski model ima 6,0-litreni motor), ugrađeni su novi, veći turbopunjači, poboljšano je hlađenje a zamijenjen je i ispušni sustav...
 Brabus

Mercedesov S65 AMG Cabriolet sam je po sebi impresivan automobil koji zbog visoke cijene nije čest gost na cestama. Ipak, u Brabusu smatraju kako serijskih 630 KS nije dovoljno, te vlasnicima nude tuning koji ovu krstaricu pretvara u pravo čudovište. Naime, V12 BiTurbo motor pojačan je na čak 900 KS uz 1500 Nm okretnog momenta (koji je elektronski ograničen na 1200 Nm kako bi automobil bio upravljiv)! Kako su u Brabusu došli do te sulude brojke? Obujam motora povećan je na 6,3 litre (serijski model ima 6,0-litreni motor), ugrađeni su novi, veći turbopunjači, poboljšano je hlađenje a zamijenjen je i ispušni sustav. Odrađena je naravno i optimizacija motora, a sve to rezultiralo je gore spomenutim brojkama.

Foto: Brabus

U Brabusu su pazili na sve, pa su tako preinake napravljene i na 7-stupanjskom automatskom mjenjaču. Zahvaljujući impresivnom povećanju snage, ovaj model službenog naziva Brabus Rocket 900 do stotke stiže za samo 3,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 350 km/h, što ga čini najbržim kabrioletom na svijetu. Naravno, izgled prati performanse pa su tako ugrađeni 21-inčni naplatci (uz doplatu moguće dobiti i 22-inčne), novi agresivniji odbojnici te opruge koje spuštaju automobil za dodatnih 15 mm. Cijena nije dostupna, ali ne sumnjamo kako će biti paprena. U Brabusu ističu kako će ovaj model biti zvijezda njihovog štanda na nadolazećem sajmu automobila u Frankfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:23