DRAKONSKA KAZNA

NEMA LABAVO, ZAVIRILA U ČAŠICU PA JOJ PRISJELO! Norveška milijarderka za 0,6 promila za volanom dobila 18 dana zatvora i kaznu od 26.000 eura!

Mladu milijarderka iz Norveške policija je zaustavila dok je u krvi imala 0,6 promila alkhola u krvi. Sudac je odlučio da će neodgovorna mlada vozačica morati keširati čak 26 tisuća eura za svoj prekršaj, trebala bi provesti 18 dana u zatvoru(!) a uz to će joj vozačka biti oduzeta na 13 mjeseci
 Instagram

Katharina Andresen iz Norveške druga je najmlađa milijarderka na svijetu. Bogatstvo ove 22-godišnjakinje procjenjuje se na oko 1,2 milijarde dolara. Kako je to stekla? Nasljedstvom. Naime, njen otac vlasnik je kompanije Ferd koja se bavi financijama i nekretninama, a kompanija je prepisao upravo na svoju kćerku. Ova mlada Norvežanka prošli je tjedan na svojoj koži osjetila da u Norveškoj, bez obzira na imovinski status, nitko ne prolazi nekažnjeno. Naime, Katharina je prije nekoliko mjeseci odlučila sjesti za volan svog limenog ljubimca u trenutku kada je u krvi imala 0,6 promila alkohola u krvi.

Policija ju je zaustavila, a budući da je u Norveškoj na snazi prilično strog zakon prema kojem vozač ne smije imati više od 0,2 promila alkohola u krvi, njenih 0,6 promila značilo je da je imala 3 puta veća količinu od dozvoljene. Osim strogog zakona, u Norveškoj visina kazne ovisi o imovinskom stanju. Sudac je tako ovaj tjedan odlučio da će neodgovorna mlada vozačica morati keširati čak 26.000 eura za svoj prekršaj, trebala bi provesti 18 dana u zatvoru(!) a uz to će joj vozačka biti oduzeta na 13 mjeseci. U svakom slučaju, odličan primjer zemlje u kojoj su svi ravnopravni i u kojoj zakon vrijedi za sve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:07