ISKRCAO BOGATSTVO

NESTAO U 600 SEKUNDI! 933 PORSCHE 911 TURBO sa samo deset minuta prodan na aukciji najboljem ponuđaču za čak 2,7 milijuna eura!

 

Nedavno smo pisali o jedinstvenom Porscheu 911 Turbo 993 kojeg je njemački proizvođač proizveo na temelju originalne karoserije i čak 6500 originalnih dijelova. Gotovo jednu i pol godinu trajalo je sastavljanje ovog jedinstvenog primjerka. Karoserija je prvo prošla postupak za zaštitu od korozije i proces lakiranja današnjih serijskih vozila. Posljednji 911 Turbo sa zrakom hlađenim motorom ispod poklopca skriva potpuno novi 3,6- litreni biturbo motor s najvećom snagom od čak 450 KS, a ovaj vikend na aukciji RM Sotheby's-a u Atlanti za njega su se nadmetali kolekcionari iz cijelog svijeta. Rezultat? I više nego uspješan za Porsche.

Foto: Porsche

Naime, u samo 10 minuta pristiglo je čak 37 ponuda nakon čega je model prodan kupcu s najvišom ponudom od čak 2,7 milijuna eura! Primjera radi, tim novcem moguće je kupiti čak 10 primjeraka modela GT2 RS (okej, baš i nije budući da je do alokacije gotovo nemoguće, ali prema prodajnoj cijeni je taj omjer točan). Ono što stvarno možete kupiti je 20-ak novih 911-ica Turbo. Dakle, izgleda da je "old school" ovaj put bio pravi pogodak i da kupci egzotike obožavaju ovakve modele. Porsche će sve novce donirati svojoj Fondaciji Ferry Porsche. Treba napomenuti i kako će ga novi vlasnik moći voziti samo na trkaćoj stazi budući da (nažalost) nije legalan za cestovnu upotrebu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:11