FOTO, VIDEO

NESVAKIDAŠNJI PROJEKT: Volkswagen Eos s licem Scirocca napucan na 500 KS!

Kako bi silnu snagu mogao prenijeti na cestu, kanadska tuning kuća HPA Motors koja stoji iza projekta ugradila je 4Motion pogon na sve kotače
 HPA Motors

Ovaj model prvotno je bio obični Eos, a u tuning kući HPA Motors u njemu su vidjeli zanimljiv projekt. Za početak je serijski motor zamijenjen VR6 motorom poznatim iz Volkswagen grupe. Snaga je povećana na 500 KS, a službeno ime ovog projekta je FT500. Kako bi silnu snagu mogao prenijeti na cestu ugrađen je 4Motion pogon na sve kotače uparen s DSG mjenjačem. Naravno, zamijenjene su i kočnice, za bolji vizualni dojam ugrađeni su i novi, veći naplatci dok se za držanje vozača i suvozača brinu školjkasta Recaro sjedala.

Foto: HPA Motors

No stvari tu nisu stale. Kao što možete vidjeti sa slika i videa, prednji kraj preuzet je sa posljednje generacije Scirocca koja se, podsjetimo, nije prodavala u SAD-u, što čini ovaj projekt pravom pojavom na tamošnjim cestama. Naime, ekipa iz emisije "The Smoking Tire" imala ga je prilike testirati,a kako sami kažu, FT500 je iznimno brz, ali zbog strukture Eosa ipak nije namijenjen za pretjeranu jurnjavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:29