COOL ILI KIČ?

NOVI TREND U SAD-u: Umjesto klasične registracije možete ugraditi tablet po cijeni od 699 dolara!

 
 Reviver Auto

Kalifornija je krenula s projektom digitalnih registarskih pločica. Da, dobro ste pročitali. Klasične metalne pločice moći će se zamijeniti s tabletima koji u sebi imaju ugrađenu bateriju te prikazuju brojeve registracije ili reklamu ako je riječ o automobilu u vlasništvu auto salona. Iz kompanije Reviver Auto zadužene za izradu digitalnih registracija ističu kako osim atraktivnosti ovakva praksa može biti korisna budući da svi uređaji imaju funkciju praćenja. Ipak, moramo priznati kako to vjerojatno neće biti od posebne koristi, budući da je skidanje tablica jedna od prvih stvari koje bi lopovi napravili.

Koja je cijena ove zabave? Kupci će morati izdvojiti 699 dolara za samu digitalnu "registraciju", a uz to će svaki mjesec trebati izdvojiti dodatnih 7 dolara naknade za korištenje.

Kao što smo napisali, zasad je ovdje riječ o pilot projektu te se tablice još ne mogu kupiti, već će biti dostupne isključivo na automobilima određenih specijaliziranih salona za prodaju automobila. Neville Boston, osnivač kompanije Reviver Auto smatra kako će njihove digitalne oznake postati posebno popularne među salonima automobila koji stavljaju tzv. "Dealer plates", salonske registarske oznake kako bi njihovi potencijalni kupci mogli isprobati automobile, a koje će izgledati prilično atraktivno u digitalnom izdanju, posebno predvečer. Ako se ovaj projekt pokaže uspješnim (zasad se prati zainteresiranost kupaca i potencijalni problemi vezani uz sigurnost), vjerojatno će postati dostupan i privatnim kupcima. Ne sumnjamo kako će vlasnici mnogobrojnih Lamborghinija, Mercedesa i ostalih luksuznih modela koji se svakodnevno mogu vidjeti na ulicama gradova poput Los Angelesa pohrliti u salone po svoje primjerke.

Reviver Auto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:31