PREVIŠE JE BIO KORIŠTEN

OVO JE MAYBACH S NAJVEĆIM PADOM CIJENE NA SVIJETU! U 15 godina ova je luksuzna limuzina izgubila čak 92 posto cijene novog, no ipak, ima jedna caka...

 
 cars.com

Mercedes-Maybach jedan je od najpoznatijih i najluksuznijih brendova u svijetu, a stoji uz sam bok i Bentleyu i Rolls-Royceu.

S obzirom na to da se njihovi automobili baziraju na većim Mercedesovim vozilima, Maybach si može priuštiti jeftinije cijene od konkurencije, ali to je još uvijek poprilično egzotično.

Naprimjer, početna cijena Maybacha S-klase je oko 1,3 milijuna kuna, ali uz brojne nadoplate cijena može porasti i na čak nekoliko milijuna, dok prosječna cijena Rolls-Roycea je oko sedam milijuna kuna.

No iako su cijene u samome startu toliko visoke, čini se da bi Maybach mogao odnijeti ovogodišnju nagradu za najveći pad cijene kod rabljenih vozila.

Tako je nedavno izašao oglas u Sjedinjenim Državama za Maybacha iz 2005. godine (kad je još bio samostalan, odvojen brend od Mercedesa) kojemu je cijena pala od početne za čak 92 posto.

cars.com

Riječ je o Maybachu 57 koji je baziran na Mercedesu S-klasi, a koji je kao nov koštao preračunato 2,2 milijuna kuna.

Iako luksuzni automobil ima dvobojnu karoseriju, velike kromirane naplatke, a iznutra je ispunjen bež kožom, drvenim dijelovima, televizorima i hladnjakom, sadašnji vlasnik za njega traži samo 25 tisuća dolara, odnosno 172 tisuće kuna.

Pretpostavlja se da je razlog za toliko nisku cijenu visok broj kilometara (260 tisuća) i potreba za vrlo skorim održavanjem, koje u ovom slučaju neće biti nimalo jeftino.

Naime, ispod poklopca motora nalazi se 5,5-litreni twin-turbo V12 koji je poznat po poprilično skupim troškovima održavanja, a i sama činjenica da je znak Maybacha na „haubi“, ne ulijeva nadu u male troškove.

No uvijek postoji nada da je ovakav automobil još uvijek podosta pouzdan te da novome vlasniku može pružiti puno sretnih kilometara.

Za kraj valja spomenuti kakva je situacija s rabljenim Maybach modelima u Europi. Na popularnoj tražilici rabljenih mobile.de može ih se uvijek pronači od 15 do 20 oglašenih primjeraka i baš ni jedan nema toliko puno prijeđenih kilometara.

Najjeftiniji polovni model 57 u Njemačkoj pritom stoji 41.900 eura s pozamašnih 98.100 prijeđenih kilometara iz 2004. godine no prosječna cijena je negdje oko 90 do 100, 120 tisuća eura za primjerke poput Maybacha iz ove priče...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:29