U IŠČEKIVANJU

Porsche sprema električno ‘čudovište‘: Novi Taycan od 1000 KS parirat će Tesli i Lucidu

Također se sada tvrdi da EV isporučuje više od 1.000 KS, što mu daje znatno više snage od trenutnog Taycana Turbo S

Porsche Taycan (prototip)

 CarScoops

Porscheov Taycan uskoro će dobiti snažniju varijantu koja je više usmjerena na stazu zbog čega bi Tesla Model S Plaid i Lucid Air Sapphire mogli dobiti razlog za brigu.

Prvi put smo imali priliku vidjeti prototip nove električne Porscheove perjanice u listopadu 2022. kada ga je vozio vozač utrka Lars Kern po Nürburgringu. U to vrijeme malo se znalo o preinakama na automobilu, osim očite činjenice da ga krase neke nove aerodinamičke komponente.

image

Porsche Taycan (prototip)

CarScoops

Sada su se pojavile nove špijunske fotografije automobila koji prolazi zimsko testiranje u blizini Arktičkog kruga. Također se sada tvrdi da EV isporučuje više od 1.000 KS, što mu daje znatno više snage od trenutnog Taycana Turbo S. Glavni konkurenti automobila, Tesla Model S Plaid i Lucid Air Sapphire, proizvode slične brojke.

image

Porsche Taycan (prototip)

CarScoops

Još nemamo nikakvih detalja o pogonskom sklopu novog modela, ali čini se vjerojatnim da će baš poput Tesle i Lucida, imati treći električni motor koji će postići četveroznamenkastu vrijednost konjskih snaga. Da ovo stavimo u perspektivu, trenutni Turbo S proizvodi više od 750 KS i 1050 Nm okretnog momenta.

image

Porsche Taycan (prototip)

CarScoops

Slično kao i prototip koji smo vidjeli prošlog kolovoza, ovaj testni automobil također ima mnogo aerodinamičkih poboljšanja. Ove promjene započinju na prednjem kraju s novim branikom i spliterom, zajedno s izraženim elementima na obje strane. Porsche je također produžio bočne pragove EV-a dok se straga nalazi fiksno stražnje krilo. Kako bi se malo zabavili s prototipom, Porscheovi inženjeri su zalijepili i Volkswagen TDI značku.

image

Porsche Taycan (prototip)

CarScoops

Datum premijere još uvijek nije poznat, ali ne bi nas iznenadilo da bude predstavljen u drugoj polovici ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. siječanj 2023 12:32