"TRINIDAD RS"

POSLASTICA ZA KOLEKCIONARE: POSLJEDNJI PORSCHE 911 RS 2.7 iz 1973. pronađen na otoku Trinidadu kreće u proces restauracije!

 
 Autofarm

Posljednji proizvedeni primjerak legendarnog Porschea 911 RS 2.7 iz 1973. godine s upravljačem na desnoj strani nedavno je pronađen u napušten u Trinidadu, najvećem otoku karipske države Trinidad i Tobago. Specijalist za Porsche modele, kompanija Autofarm krenula je s procesom restauracije koji će sigurno potrajati. Kao što se vidi sa slika, automobil se ne nalazi u najboljem stanju, ali iz kompanije vjeruju kako će ga dovesti u originalno stanje, a proces će zabilježiti kamerama. Tako su već sada objavili prvi video u kojem spominju priču automobila, a u sljedećem nastavku će prikazati početak same restauracije.

Model je već dobio nadimak "Trinidad RS", a navodno je čak 40 godina stajao na parkiralištu izložen suncu. Porsche je proizveo tek 1590 primjeraka spomenutog modela, od kojih je samo 16 komada bilo lakirano u ovu "Royal Purple" boju sa slika. Zanimljivo je kako je automobil 1973. godine prodan na tržištu Velike Britanije, ali je vrlo brzo završio na Trinidadu. Na automobilu su napravljene dorade poput zatamnjenih prozora i "aftermarket" sjedala. Iz Autofarma ističu kako je riječ o pravom "dragulju" koji će, kada proces restauracije završi, mamiti poglede i postizati visoke cijene na aukcijama.

Foto: Autofarm

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:20