UBUDUĆE S XDRIVE POGONOM

POSLJEDNJI KOMPAKTNI BMW M140i sa 6 cilindara i 340 KS te stražnjim pogonom odlazi u povijest. Još malo pa nestalo, pravi BMW fanovi nek požure!

 
 BMW

Još uvijek aktualna BMW Serija 1 dolazi sa stražnjim pogonom, a u svom najjačem izdanju M140i ispod poklopca skriva motor sa šest cilindara. Ipak, te stavke nažalost odlaze u povijest! Da, nova generacija Serije 1 je pred vratima, a potvrđeno je da će se voziti na novoj platformi s prednjim pogonom kao i bez šesterocilindraša u ponudi! Stoga je za istinske zaljubljenike u stražnji pogon i 3,0-litreni turbo motor od 340 KS sada pravo vrijeme za kupnju. Još nije potvrđeno kada će nova generacija biti predstavljena, no mnogi predviđaju da bi premijera mogla biti već na salonu u Ženevi. Na nekim tržištima bavarski je proizvođač odlučio ponuditi model "M140i Finale Edition", posebnu verziju povodom "kraja" aktualne, druge generacije bavarskog kompakta.

BMW

Nova, treća generacija kotrljat će se na FAAR platformi (riječ o dorađenoj UKL platformi na kojoj se voze X1, X2 i Serija 2 Active Tourer) što je ujedno i najveća novost.

Motor1.com

Što se tiče motora, prvi vrhu ponude trebao bi se naći 306 KS snažan turbobenzinac iz modela X2 M35i. Prema pisanjima portala Motor1.com, u ponudi bi trebale biti i dvije hibridne verzije, od kojih će snažnija brojiti 340 KS. Znači li to da će M140i sa stražnjim pogonom biti zamijenjen hibridom koji će vjerojatno imati xDrive pogon na sve kotače. Kako će na to reagirati puristi, vrijeme će pokazati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:54