MODERAN NAČIN KUPNJE

POSTAVLJEN APARAT ZA KUPNJU AUTOMOBILA: Renault Zoe koji se nalazi unutra moguće je kupiti kreditnom karticom! 

 
 Auto Trader

Kavu, energetske napitke i čokoladice uobičajeno je kupovati na aparatima. No što kada vam se na taj način nudi kupovina automobila? Da, automobil iz aparata – i to je moguće. Naime, u Londonu je otvoren prvi „automat za kupnju automobila” u vlasništvu kompanije Auto Trader. Sama instalacija stajala je 21 tisuću funti, a na samom razvoju koji je trajao tri mjeseca radio je tim od 6 inženjera. Koji je cilj? Omogućiti kupcima jednostavniju kupnju automobila „bez stresa”. Da, dobro ste pročitali – istraživanja su pokazala da se kod pojedinih kupaca automobila u procesu kupnje javlja anksioznost.

Auto Trader

Foto: Auto Trader

Kompanija Gizmodo objavila je rezultate istraživanja prema kojima je 9 od 10 ispitanika izjavilo kako se osjećaju nelagodno dok pregovaraju s prodavačem, prije svega zbog cijene i skrivenih troškova. Najčešći problem vezan je uz cjenkanje i dodatne troškove koji im na početku nisu prezentirani. Stoga je u slučaju „automobila iz aparata” stvar prilično jasno. U „izlogu” se trenutno nudi Renault Zoe (na Auto Traderu je u prošlom mjesecu čak pola milijuna korisnika pretraživalo električne automobile) s cijenom od 16 tisuća funti.

Kako funkcionira ovaj sustav? Prilično jednostavno, „sve što trebate” je prisloniti karticu i nakon plaćanja spremni ste za vožnju u svom novom limenom ljubimcu. Naravno, pod uvjetom da na računu imate gore spomenuti iznos, što je već malo teže izvedivo.

Stoga ostaje pitanje hoće li se možda nuditi kakvo financiranje, jer bi jedino tako ovakva kupnja imala smisla.

Naravno, Auto Trader koji stoji iza ovog projekta nudi online prodaju automobila, tako da je sve ovo osmišljeno kako bi potencijalni kupci posjetili njihove stranice i tamo pronašli svojeg ljubimca. Biste li se odlučili na ovakvu ili primjerice online kupnju automobila ili preferirate odlazak u salon automobila?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:00