STO "SRETNIKA" UPLATILO DEPOZITE

PREVARA ZVANA SPYKER: Pokupili novce od klijenata, automobile nisu počeli proizvoditi ni nakon 18 mjeseci!

 
 Instagram fastcarsandguns

Možda se neki od vas sjećaju Spykera C8 Prelaiatora Spydera koji je predstavljen na salonu u Ženevi 2017. (!) godine. Riječ je o nizozemskom proizvođaču automobila koji je trebao biti pogonjen Koenigseggovim 5,0-litrenim V8 motorom od 600 KS i proizveden u 100 primjeraka. Zašto "trebao", a sada je već druga polovica 2018. godine?

Profimedia

Pa osnivači Victor Muller i Martijn Schilte su za 400 tisuća eura vrijedan automobil uzeli depozite od 100 "sretnika" koji su sada shvatili da i nisu baš tako sretni. Naime, još nijedan Spyker nije krenuo u proizvodnju, a to je potvrdio i glasnogovornik Koenigsegga Steve Ward koji je za Autovisie izjavio kako se u posljednjih nekoliko mjeseci ništa nije pokrenulo.

GENEVA, SWITZERLAND - MARCH 08: The Spyker C8 Preliator Spyder engine on display during the second press day of the Geneva Motor Show 2017 at the Geneva Palexpo on March 8, 2017 in Geneva, Switzerland.  (Photo by Gerlach Delissen - Corbis/Corbis via Getty Images)
Corbis via Getty Images

"Nismo napravili niti jedan motor za Spyker. Spyker još nije ispunio dogovorene uvjete, tako da ni mi nismo krenuli s proizvodnjom koja je trebala uslijediti nakon ispunjenja uvjeta", izjavio je Ward. Jedan očito nezadovoljan klijent na svom je Instagramu objavio kako nijedan depozit nije vraćen unatoč poništenim narudžbama...

Profimedia

U svakom slučaju, marka koja nas je nekad fascinirala impresivnim i neobično dizajniranim jurilicama sada se nalazi na crnoj listi mnogih i vjerujemo da će u budućnosti (ako ona uopće postoji za ovu kompaniju) vrlo teško dobivati depozite za najavljene modele...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:51