AUKCIJA

PRVA GENERACIJA BMW-a M5: prodaje se nekoć najbrža limuzina na svijetu, očekivana cijena 50 tisuća eura!

 
 Barons classic car auctioneers

Prva generacija BMW-a M5 kodnog imena E28 proizvodila se od 1984. do 1988. godine, a ukupno je iz tvornice izašao 2241 primjerak. Jedan od njih sada je na prodaju, a da stvar bude bolja riječ je o modelu koji je napravljen za zastupništvo BMW-a u Velikoj Britaniji, pa je tako bio korišten kao testni automobil za novinare. Ujedno je i jedan od samo dva primjerka koji imaju volan da desnoj strani , posebnu boju i dodatnu opremu u unutrašnjosti od crvene kože. Jasno je kako su se i tada testni automobili konfigurirali s mnoštvom opreme kako bi izgledali što bolje i atraktivnije.

Foto: Barons classic car auctioneers

Prodavatelj ističe kako činjenica da je ovo bio testni automobil ne bi trebala obeshrabriti kupce, budući da je nakon testiranja od strane novinara automobil kupio zaposlenik BMW-a koji je radio na dijagnostici. Jasno je kako se dobro pobrinuo za ovaj primjerak, pa je tako odrađena i kompletna restauracija motora, a ugrađen je i novi ispušni sustav. Prilikom održavanja korišteni su isključivo OEM dijelovi.

Barons classic car auctioneers

Od dodatne opreme ističu se električni šiber, el. podesiva sjedala i centralno zaključavanje, a dodatnu atraktivnost daju mu 16-inčni aluminijski naplaci i M-tech spojler. Ispod poklopca se nalazi 3,5-litreni atmosferac s 286 KS što u današnje vrijeme kada i hot hatch modeli imaju preko 400 KS i nije toliko impresivno, međutim za ono vrijeme jest. E28 M5 tako je u svoje vrijeme bio najbrža limuzina na tržištu. Aukcijska kuća Barons sredinom srpnja će ponuditi ovaj primjerak, a očekuje se kako će budući vlasnik morati keširati oko 50 tisuća eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:17