DESET VELIČANSTVENIH

PRVACI STILA: OVO JE 10 najboljih automobilskih interijera u 2017. godini

Alfa Romeo

Nakon dva mjeseca vrednovanja 31 interijera nominiranih vozila, i to po pitanju završne obrade, korištenih materijala, informacija za vozača, sigurnosti i komfora, urednici uglednog WardsAuta donijeli su konačni sud. Pritom jedino FCA grupa u ovom izboru top 10 ima dva predstavnika, a to su Alfa Romeo i Maserati

Naravno da je vanjski izgled jedan od važnijih faktora prilikom kupovine automobila, ako ne i najvažniji. No, ako unutrašnjost ne prati vanjski stil, pa sjednete za volan i ostanete razočarani, često ni privlačan vanjski lim neće moći nadomjestiti loš prvi dojam izgledom kabine, loše sjedenje ili manjkavu ergonomiju.

Vrijedi i obratno. Usto, sve je i pitanje stila: "ložite" li se na sportski ambijent, konzervativan, hi-tech, luksuzan ili čisto praktičan, ostaje na vama, pa auto koji kupujete mora odgovarati vašim prohtjevima. Tome proizvođači vješto doskaču ponudom nekoliko paketa uređena unutrašnjosti poput, "Sport" s aluminijem, karbonom i tamnim krovom, ili npr. "Elegance" s drvenim umecima, mekanom kožom i slično, no ako osnova nije uspješno izvedena i ne djeluje kvalitetno, sve pada u vodu.

Tako razmišljaju kupci, a kojih je to 10 najboljih interijera u 2017. svake godine biraju stručnjaci iz američkog WardAuta, a pritom cijena ne dolazi u obzir jer su na listi i auti od 30 i 130 tisuća eura već se vrednuje stil, dojam i izrada.

TOP 10

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo
 

Bentley Bentayga

Bentley
 

Buick LaCrosse

Buick
 

Honda CR-V

Honda
 

Lexus LC 500

Lexus
 

Lincoln Continental

Lincoln
 

Maserati Levante

Maserati
 

Mazda CX-9

Mazda
 

Mini Countryman

Mini
 

Subaru Impreza

Subaru
 

Izdvajamo

Iz drugih medija