POVRATAK LEGENDE?

Render: Moderni pristup dizajnu kultnog Alfa Romea Montreal iz 1970-ih pristaje sjajno!

Zanimljivo, dizajner je dodao elemente poput rešetke i kotača sličnih kao na automobilima koji se trenutno nalaze u ponudi Alfa Romea
Render Montreal Hommage
 Marco Pietro Maltese

Pod kapom Stellantisa najavljuje se novo vrijeme za Alfa Romeo na globalnoj razini. Povodom toga, dizajneri se nadahnjuju nekim kultnim klasičnim modelima i njihovim inkarnacijama u današnjem vremenu, a jedan od zanimljivih rendera je i ovaj Alfa Romea Montreala.

image
Render Montreal Hommage
Marco Pietro Maltese

Razlog: osim ultra skupog modela 8C koji se bio kratko proizvodio Alfa nije godinama predstavila pravi GT coupe model poput legendarnog Montreala pa je grafički dizajner Marco Pietro Maltese odlučio prikazati takav automobil s modernim pogledom na Montreal.

image
Render Montreal Hommage
Marco Pietro Maltese

Nazvan Montreal Hommage, automobil inspiraciju crpi iz originala iz 1970-ih s kojim dijeli i ime. Maltese kaže da je i nova interpretacija zamišljena kao GT coupe visokih performansi kao poticaj da podsjeti javnost na najbolje dane Alfa Romea.

image
Render Montreal Hommage
Marco Pietro Maltese

Linije originalnog Montreala iznenađujuće se dobro uklapaju u moderni dizajn: od karakterističnih proreza na prednjim svjetlima, stražnjim nosačima krova s otvorima za hlađenje, do kratkog odrezanog stražnjeg kraja... Cjelokupni oblik dočarava duh Montreala bez da izgleda zastarjelo.

image
Render Montreal Hommage
Marco Pietro Maltese

Zanimljivo, dizajner je dodao elemente poput rešetke i kotača sličnih kao na automobilima koji se trenutno nalaze u ponudi Alfa Romea. Maltese nije pružio nikakve detalje o pogonskom sustavu, ali što god bi mogao imati na umu - bilo da se radi o benzinskom, električnom ili oboje - sigurno bi moglo premašiti 200 KS i 235 Nm koliko je postizao Montrealov 2,6-litreni V8 stroj...

Napomena: Riječ je o renderima koji nisu povezani s proizvođačem Alfa Romeo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. srpanj 2022 04:28