DIZAJNERSKA STUDIJA

RENDER: OVAKO BI DANAS IZGLEDALA ALFA 33 STRADALE Rad češkog dizajnera podsjeća na posljednji pravi superautomobil Alfa Romea iz 1968.

 
 Render Thomas Klecka

S obzirom na to da Alfa Romeo odavno nije proizveo istinski super automobil, to kako bi mogao izgledati super sportaš iz Milana budućnosti  inspirira mlade dizajnere.

Tako je Thomas Klecka izradio studiju kao homage čuvenoj Alfi 33 Stradale sa središnje smještenim motorom, kojih je od 1967. do 1969. izrađeno tek 18 primjeraka.

 

"Ovu studiju sam izradio kao završni srednjoškolski projekt. Sanjao sam o tome da postanem dizajner automobila od 10. godine. Oduvijek sam želio dizajnirati superautomobile", govori ovaj grafički dizajner iz Češke Republike.

 

"Kad je došlo vrijeme da odlučim o temi mog projekta primijetio sam da ima vrlo malo interesa dizajniranje superautomobila i sportska vozila u cjelini.

 

Mnogi su profesori zaključili da u budućnosti neće biti mjesta za takve automobile te da je stoga besmisleno raditi na njima.

 

Dosta depresivne izjave jer izgleda kao da usredotočenost na vozačko iskustvo odumire i da automobili postaju samo alat za prelazak od točke A do točke B", govori Klecka.

 

Za svoj rad je odlučio odati počast nekom poznatom sportskom automobilu iz prošlosti i normalno da su ga misli odvele u Italiju.

 

Odluka je pala da će izraditi render moderne inkarnacije Alfa Romea 33 Stradale eliminacijom Ferrarija jer je previše "mainstream", dok mu se ne sviđa u kojem smjeru s dizajnom otišao Lamborghini.

 

Presudila je i činjenica da se Alfa 33 Stradale još uvijek smatra jednim od najljepših automobila ikad, što je za mladog Čeha bio izazov, a kako izgleda njegova vizija moderne supersportske Alfe sa središnjim motorom pogledajte rendere...

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2021 13:31