PAPRENI FRANCUZ STIŽE USKORO

RENDER: Ovako bi mogao izgledati novi Renault Clio RS koji će ispod poklopca skrivati 1,8-litreni turbobenzinac iz Meganea RS!

 
 X-Tommi Design

Prošli tjedan Renault nam je pokazao slike potpuno nove, pete generacije Clija, a internetom su sada već krenuli kružiti renderi koji prikazuju kako bi mogla izgledati RS verzija. Budući da je izvana dio detalja preuzet s većeg Meganea, za pretpostaviti je kako će i RS verzija dobiti detalje koje krase aktualni Megane RS. Tako na renderu s potpisom autora X-Tommi agresivno dizajniran prednji odbojnik krase zaštitna Renaultova LED svjetla koja smo vidjeli na Meganeu RS, ali i prethodnoj generaciji Clija RS. Na stražnjem dijelu (dostupnom iz drugog, nešto suzdržanijeg rendera) može se vidjeti masivni difuzor i središnje postavljen nastavak ispušnog sustava. Hoće li se u Renaultu odlučiti na ovakvo rješenje, vrijeme će pokazati.

Kleber Silva / Behance

Ipak, još bitnije od samog izgleda je ono što će se naći ispod poklopca motora. A prema svim dostupnih informacijama spominje se novi 1,8-litreni turbobenzinac koji smo već vidjeli u Alpini A110 i novom Meganeu RS. Podsjetimo, u Meganeu RS on razvija 300 KS (Trophy verzija), odnosno 280 KS u klasičnoj verziji, dok je u Alpini A110 snaga prigušena na 252 KS. Budući da je još uvijek aktualni Clio RS u Trophy verziji brojao 220 KS, za pretpostaviti je kako će ta snaga u novom modelu rasti, pa se očekuje oko 240 KS.

Kleber Silva / Behance

Lijepo je to povećanje, a još ljepše zvuči činjenica kako će isti motor uz malo "magije" i optimizacije tuneri moći dići i na 280-300 KS...Novi Clio premijeru ima u Ženevi kada će biti dostupno više informacija o datumu dolaska na tržište i cijenama, dok bi RS verziju trebali vidjeti tek za nekoliko mjeseci, možda na salonu u Frankfurtu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:26