FOTO, VIDEO

RESTAURATORI I KOLEKCIONARI ODUŠEVLJENI! Odjel za povijesne modele FCA Heritage ponovo je počeo proizvoditi originalne odbojnike za Deltu HF Integrale

 

Vlasnici kultnog modela Lancije Delte HF Integrale dosad su muku mučili s pronalaskom određenih dijelova za svog limenog ljubimca. Među njima su i odbojnici koji dosad nisu bili dostupni za narudžbu kod Lancije.

Pišemo dosad, budući da se stvari sada za kolekcionare i zaljubljenike u Deltu mijenjaju nabolje. Naime, FCA grupa u čijem je vlasništvu Lancia ponovo je započela s proizvodnjom odbojnika za Deltu HF Integrale.

Ivan Lacković

To je odlična vijest za sve one koji „slažu” ove modele po garažama. Naime, pronalazak točnih dijelova karoserije često zna biti jedan od glavnih problema prilikom restauracija. Ostali dijelovi često se i dijele s drugim modelima i proizvođačima, no dijelovi karoserije su specifična stavka.

Tako je FCA Heritage odjel već krenuo s proizvodnjom originalnih odbojnika, a nude se na britanskoj stranici Mopar gdje cijene iznose 1400 funti za prednji odbojnik, odnosno 1242 funte za stražnji odbojnik.

Mopar screenshot

Proizvodnja se pritom odvija po najvišim standardnima što je i prikazano u videu kojeg je objavio FCA Heritage na YouTubeu:

Osim Lancije, još je nekoliko proizvođača već počelo ponovo proizvoditi određene dijelove za kultne modele koji više nisu u proizvodnji, a neslužbeno se moglo čuti i kako u FCA Heritageu neće stati samo na odbojnicima i ne samo na Delti HF Integrale...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:30