IDU DANI...

REZULTATI ISTRAŽIVANJA POKAZALI: Evo koliko roditelji godišnje potroše dana ukrcavajući djecu u automobil

 
 Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

Četiri puna dana! Toliko će u prosjeku roditelji u 2020. godini provesti izvodeći djecu iz kuće u automobil.

To je pokazalo novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji od strane Seata. Pritom se pokazalo da je djeci u dobi od 2-3 godine najteže ući u automobil, odnosno roditelji s njima imaju najviše problema.

Ne čudi stoga podatak da zbog spomenute rutine čak 30 posto roditelja kasni na posao, i to u prosjeku po 11 minuta. Uzrok su najčešće neposlušna djeca kojima treba previše vremena da obuku jakne i cipele.

„Najgori” rezultati su u Londonu, gdje se roditelji u prosjeku po 18 minuta „bore” s djecom oko spremanja i samog ulaska u automobil, i tako dva puta dnevno.

Rob Fryer, voditelj proizvoda Seata u Velikoj Britaniji za istraživače je izjavio kako ga ne čudi da je smještanje djece u automobil pravi izazov za roditelje koji im oduzima mnogo vremena: "bilo da se radi o „last minute” odlasku na toalet ili odlučivanju koju igračku žele uzeti sa sobom, djeca mogu učiniti posao odlaska iz kuće zastrašujućim.

"Napomenuo je i kako njihov SUV Seat Tarraco olakšava roditeljima posao novim tehnologijama, između ostalog automatskim otvaranjem prtljažnika.

Seat

Kako roditelji mogu ubrzati postupak zatvaranja i ukrcaja djece u automobil?

Obećanja da će dobiti slatkiše djeluju, a od ostalih taktika istraživači ističu puštanje omiljene glazbe u automobilu te obećanje nagrade po dolasku na odredište...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:55