JEDNA OD 75 PROIZVEDENIH

RIJETKA ZVJERKA: ALPINA B9 3.5 Coupe iz 1984. godine prodaje se za 67 tisuća eura

Ispod poklopca se nalazi 3,5-litreni motor snage 245 KS uparen s automatskim mjenjačem, a ovaj primjerak je iznimno očuvan pa cijena nije mala...
 Seymour Popy

Engleska kompanija Seymour Pope specijalizirana za prodaju rabljenih automobila objavila je vrlo zanimljiv oglas. U svojoj ponudi naime imaju rijedak primjerak Alpine B9 3.5 Coupe iz 1984. godine. Riječ je o dorađenoj verziji BMW-a 635CSi, a Alpina je proizvela tek 75 komada. Prodavatelj ističe kako je ovaj primjerak iznimno očuvan što možemo vidjeti i sa slika. Ispod poklopca se nalazi 3,5-litreni motor snage 245 KS uparen s automatskim mjenjačem.

Foto: Seymour Pope

Zanimljiva je i povijest ovog primjerka, budući da je nakon proizvodnje u Njemačkoj svoj životni vijek proveo u Japanu, a sada se nudi kupcima u Engleskoj. Na brojčaniku stoji tek 83 tisuće kilometara, a novi vlasnik dobit će servisnu knjižicu, originalnu knjižicu vozila i dva seta ključeva. Karoserija je lakirana u Alpina bijelu boju sa zlatnim elementima. Svi dijelovi karoserije su originalni. U unutrašnjosti se također vidi da je automobil očuvan: uz serijska Recaro sjedala tu je i originalna naljepnica pored automatskog mjenjača. Ovako dobro stanje i činjenica da je proizvedeno samo 75 primjeraka (od kojih je vrlo vjerojatno rijetko koji u ovakvom stanju) rezultirali su prilično visokom cijenom, pa će budući vlasnik će za ovaj primjerak trebati keširati 67 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:42