FOTO, VIDEO

SAM NAPRAVIO BMW M7 OD MODELA E38 S MOTOROM iz M5 e39 s dodanim kompresorom. Sad ga prodaje za 40.000 dolara!

Bring A Trailer

 

Treća generacija BMW Serije 7 (kodnog imena E38) koja se proizvodila od 1994. do 2001. godine. Riječ je o prvoj Seriji 7 koja je dolazila s dizelašem ispod poklopca motora, a vrh ponude činio je 750Li s 5,4-litreni V12 motorom. Ipak, znamo kako Serija 7 nikad nije niti će imati pravu M verziju, no zato je ovaj vlasnik koji je svoj primjerak iz 2001. godine u serijskom izdanju kupio krajem 2016. godine odlučio ispod poklopca ugraditi 4,9-litreni S62 V8 motor.

 

Foto: Bring A Trailer

Stvari tu nisu stale, budući da je ugrađen i ESS kompresor kao i Bilstein amortizeri upareni s H&R oprugama, dok se za zaustavljanje brinu nova Brembo kočiona kliješta. Nažalost, nigdje se ne spominje krajnji rezultat po pitanju snage, no sigurno je kako broji više od serijskih 400 KS.

Bring A Trailer
 

 

Moramo priznati kako automobil i iznutra i izvana izgleda iznimno očuvano. Lakiran je u originalnu Alpine bijelu boju i postavljen na serijske 18-inčne M-Parallel naplatke uparene s Michelin Pilot Sport A/S 3 gumama. Unutrašnjost je u potpunosti uređena, a zanimljivo je kako je ugrađen i iDrive infotainment sustav.

Bring A Trailer
 

Na brojčaniku stoji 53,554 milja (oko 86,186 kilometara), a ovaj model traži novog kupca putem poznate američke stranice “Bring A Trailer”. Tamo trenutno traje internetska aukcija, a najviša ponuda zasad je 40 tisuća dolara. Ipak, do kraja aukcije preostala su još 3 dana, pa je moguće kako će krajnji iznos biti i veći...

Izdvajamo

Iz drugih medija