BIZARNA PRERADA

SAMO ŠTO NE POLETI! Spojio helikopter i kamionet pa uredno registrirao svoju kreaciju. Sada za auto-copter traži najmanje 100.000 dolara!

 
 Barrett-Jackson

Jedan se entuzijast zarekao da će se voziti ulicama u helikopteru, i eto uspio je. Ova je neobična kreacija auto-coptera "street legal" ili legalna za vožnju javnim prometnicama i uredno registrirana te može sve osim letjeti.

Barrett-Jackson

Kao godina proizvodnje navodi se 2018. a za sastavljanje jednog od najneobičnijeg prometala, ne samo u Sjedinjenim Državama nego valjda i u razmjeru svijeta, poslužio je pravi vojni helikopter Bell iz 1978. kojega su nekada koristili marinci, prednji je kraj uzet s klasičnog Chryslera iz 1938. godine dok je šasija uzeta s kamioneta Chevrolet S10.

Barrett-Jackson

Naravno, unutrašnjost je ispunjena s puno komponenti u avio stilu, ali unatoč izgledu pravog helikoptera ovaj se uradak vozi uobičajenim upravljačem.

Barrett-Jackson

U nedavnoj televizijskoj emisiji u garaži Jaya Lenoa, čovjek zadužen za prodaju auto-koptera, Aaron Lawyer, stručnjak za prodaju neobičnih vozila rekao je da je na ovo čudo istaknuo vrijednost od oko 100.000 dolara i bit će ponuđen na skorašnjoj aukciji u Scottsdaleu (Arizona) putem kuće Barrett-Jackson.

Barrett-Jackson

Snaga auto-coptera dolazi iz 5,7-litrenog V8 stroja koji snagu na kotače šalje putem automatike i nije prezahtjevan za vožnju, a zamislite samo da ste vlasnik, koliko bi primjerice vaše dijete bilo sretno da ga tata u školu vozi ovakvim auto-copterom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:05