SALON U MOSKVI

SIGURNO NEĆETE JAHATI KONJA, SPAŠAVATI SIBIRSKOG TIGRA ili plivati u ledenom jezeru poput Putina, no moći ćete voziti limuzinu poput njegove!

 
 Aurus

Limuzina ruskog predsjednika Vladimira Putina predstavljena je javnosti ovaj tjedan na salonu automobila u Moskvi. "Civilna" verzija službenog imena Aurus Senat u ponudi će imati klasičnu verziju dužine 5630mm, ali i produženu verziju dužine 6630mm s međuosovinskim razmakom od čak 4300mm. To je više od Rolls-Roycea Phantoma koji je, kao što možete vidjeti sa slika, dizajnerima očito poslužio kao uzor.

Vozač i putnici moći će uživati u luksuznoj unutrašnjosti na kojoj se između ostalog nalaze frižider i neizostavne čaše za šampanjac. Tu je i moderan digitalni kokpit koji podsjeća na one iz novih Mercedesovih modela. Ispod poklopca se nude dvije opcije. Oni "manje" zahtjevni mogu odabrati 4,4-litreni V8 motor potpomognut električnim motorom ukupne snage 598 KS kojem do stotke treba manje od 6 sekundi.

Za one najzahtjevnije tu je monstruozni 6,6-litreni V12 koji prema navodima proizvođača broji 859 KS, a snaga se prenosi na sve kotače. Luksuzna limuzina u prodaju na ruskom tržištu kreće početkom iduće godine, a navodno će biti dostupna i na ostalim tržištima. Zasad nema govora o cijeni, no ruski portal Vedomosti navodi kako će Senat biti oko 20 posto jeftiniji od Rolls-Royce Phantoma čije cijene kreću od oko 450 tisuća eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:51