DRUGA GENERACIJA

ŠPIJUNSKE FOTOGRAFIJE OTKRILE: Novi Mercedes GLA dobit će unutrašnjost kao i A-klasa

Carscoops

 

Mercedes u posljednje vrijeme svakih nekoliko tjedana izbacuje novi model, a tu ofenzivu modela upotpunit će nova generacija popularnog modela GLA koja se trenutno naveliko testira. Naravno, to znači da špijunske fotografije mogu otkriti mnogo detalja, što se i dogodilo, budući da je internetom počela kružiti fotografija iz koje je jasno kako će novi GLA dobiti unutrašnjost gotovo identičnu onoj na novoj A-klasi. To znači da se ispred vozača nalazi digitalni kokpit povezan sa središnjim zaslonom osjetljivim na dodir. Naravno, jedna od značajki bit će i  MBUX sustav koji koristi umjetnu inteligenciju i donosi bezbroj mogućnosti po pitanju glasovnog upravljanja i korištenja usluge uz pomoć rečenice „Hej Mercedes”.

Carscoops
 

Poznati su i detalji vanjskog dizajna, budući da je već dostupan i render napravljen prema špijunskim fotografijama koji otkriva kako je GLA, u skladu s očekivanjima, preuzeo je novo lice s A-klase (tzv. „lice predatora”). Naravno, u odnosu na kompakt ističe se mišićavijim nastupom kao i tamnim plastikama karakterističnim za crossover modele.

Kolesa.ru
 

Ponuda motora trebala bi biti ista kao i kod A-klase, što znači da će se nudi 1,3-litreni turbobenzinci razvijeni u suradnji s Renaultom, dvolitrene verzije za one zahtjevnije, ali i dizelaši snage od 116 KS do  190 KS. Vrh ponude činit će GLA 35 i GLA 45 AMG koji će vjerojatno biti predstavljeni tek dogodine.

Kolesa.ru
 

Izdvajamo

Iz drugih medija