OBA U REŽIJI ABT-a

STARA ŠKOLA PROTIV NOVE: Tunirani Audi RS2 s 360 KS ili novi RS4 s 530 KS– kojeg biste odabrali?

 
 ABT

ABT tuning napravio je zanimljivu fotogaleriju povodom 25 godina od modela RS2. Audijev RS2 bio je, kada se 1994. godine pojavio na tržištu najbrži karavan na svijetu! Uz to, riječ je o modelu napravljenom uz pomoć Porschea (Porsche Cup alu naplacima, retrovizorima, žmigavcima i maglenkama te Porscheovim kočionim kliještima i ovjes). Modifikacije na 2,2-litrenom 5-cilindrašu koje su rezultirale snagom od 315 KS također su napravljene u suradnji s Porscheom.

Foto: ABT

Ipak, poznata tuning kuća odlučila je dodatno zapapriti stvari. Tako je snaga spomenutog motora povećana na čak 360 KS! Impresivna brojka za 25 godina star model! U ABT-u su ovu obljetnicu odlučili proslaviti tako da su odradili fotkanje legendarnog modela RS2 sa novim RS4. Naravno, i RS4 je dobio dozu „steroida” od ABT-a. Tako je 2,9-litreni V6 pojačan za dodatnih 80 KS i 90 Nm, što znači da vozač raspolaže sa 530 KS uz 690 Nm okretnog momenta.

Osim toga, automobil ima 20-inčne naplatke, sjajno crne elemente i mnoštvo aerodinamičnih elemenata. Ipak, ostaje pitanje – kojeg biste radije provozali? Osjetno brži i moderniji RS4, ili kultni RS2, svojevremeno najbrži karavan na svijetu? Svoj odgovor podijelite s nama u komentarima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:31